0492 - 565038 [email protected]

Controle en onderhoud aan remmen

Voor een optimale veiligheid mogen uw remmen geen enkele onvolkomenheid vertonen. Defecte of niet goed werkende remmen zijn een gevaar voor uzelf en anderen. Presteren uw remmen nog goed onder elke omstandigheid? Onze monteurs controleren uw remmen uitvoerig en monteren ze vakkundig. Hierdoor voorkomen zij kostbare vervolgreparaties door versleten rem-onderdelen.

Wat controleren wij?

Wij controleren de remschijven en -blokken. Deze kunnen snel of langzaam slijten, afhankelijk van uw rijstijl. Daarom moeten ze tijdig worden vervangen. Bij elke tweede vernieuwing van de remblokken moeten ook de  remschijven worden vervangen. Ook controleren wij de remvloeistof en de remslangen. Als deze ouder worden, kunnen ze barstjes of lekkage vertonen. Hierdoor kan het remsysteem onverwacht uitvallen. Tenslotte checken wij de remcilinders en de remzadels. Versleten afdichtingen hiervan kunnen verlies van remvloeistof veroorzaken, waardoor de remmen kunnen uitvallen.

Hoe snel verslijten remmen?

Dit gebeurt niet zomaar van de één op andere dag. De slijtage vindt plaats gedurende een langere periode. U herkent slijtende remmen aan de langer wordende remweg. Omdat dit een geleidelijk proces is, merkt u het vaak niet of aan een symbool dat gaat branden op het dashboard.

Heeft u twijfels over de werking van uw remsysteem, ook dan kunt u bij ons terecht voor controle van uw remsysteem  op onze remtestbank.

Kan ik zelf ook iets doen?

Controleer regelmatig het niveau van uw remvloeistof in het reservoir. Deze moet voldoende zijn. Wij adviseren u de vloeistof elke twee jaar te laten vervangen. Wees ook alert op elke verandering aan het remgedrag van uw auto. Hoe klein dan ook. Klop bij twijfel of met vragen altijd bij ons aan.

 

Met welke merken werkt Onestop Carservice?

OnestopCarservice werkt uitsluitend met betrouwbare merken. Bijvoorbeeld Bosch,Trw,Textar,Ferodo en Delphi dit zijn gerenommeerde leverancier van remsystemen voor alle auto’s en types.Bosch,Trw,Textar,Ferodo en Delphi hebben wereldwijd de reputatie remonderdelen van de allerhoogste kwaliteit te leveren tegen een uitstekende prijs Bosch,Trw,Textar,Ferodo en Delphi verzekeren een optimale remprestatie.